zaterdag 5 februari 2011

Skiën in de buurt van Barcelona


De combinatie Barcelona en wintersport zullen de meeste mensen niet maken. Maar ondanks de huidige middagtemperatuur van 18 graden in de binnenstad kun je in februari prima skiën of snowboarden op nog geen 2 uur rijden van de hoofdstad van Catalonië.

Aangezien er recentelijk in de Pyreneeën verse sneeuw was gevallen besloot ik 2 dagen geleden maar eens wat oude ski-spullen uit de kast te halen en om half 9 ´s ochtends in de auto te stappen. Zo´n 2 uur later zat ik in de stoeltjeslift van Masella om mij vanaf 1600 meter naar hogere sferen te laten vervoeren.

Masella heeft 72 kilometer aan pistes, waarvan de langste 7 kilometer is. Ik trof goed onderhouden pistes aan, 80 cm sneeuw en een hoogste punt van ruim 2500 meter. Genoeg om een dag relaxed te skiën zonder wachtrijen voor de skiliften. Een raar idee is het als je skiet, om te beseffen dat nog geen 150 kilometer verderop al de eerste toeristen in Barcelona aan het strand liggen.

Opvallend verschil met Oostenrijkse wintersportdorpen is dat er hier geen après-ski is. De barretjes op de pistes en bij het basis-station zijn gedurende de dag goed gevuld, maar er is zeker geen uitbundige stemming, alles staat in het teken van het skiën en snowboarden. Dit alles is natuurlijk logisch als je beseft dat de meeste bezoekers, zoals ik, rond 5 uur in de auto of bus stappen en voor 7 uur ´s avonds weer thuis in Barcelona zijn.
Een ander opvallend punt is dat je vanaf het ski-gebied van Masella naar het nabijgelegen en iets kleinere gebied van La Molina (61 kilometer aan pistes) kunt skiën en ook weer met een cabine-lift terug kunt komen voor 3 Euro per dag extra. Vreemd genoeg wordt hier vrijwel geen reclame voor gemaakt, terwijl beide gebieden bij elkaar ruim 130 kilometer aan pistes hebben, waard om wat meer nadruk op te leggen zou je zeggen.
Meer informatie over beide gebieden kun je vinden op www.masella.com en www.lamolina.cat.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou ben benieuwd

Anoniem zei

leerzaam